Naminių ledų receptai – per penkias minutes

Kaip pagaminti ledus namuoseLedai neišvengiamai asocijuojasi su vasara, juk įšilus orams norime lengvesnių bei gaivesnių desertų. Garuojančius kepinius dažniausiai iškeičiame į naminių ledų desertus. Prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen pasidalijo keliais ledų receptais, kurie sužadins norą juos išbandyti tiek virtuvės profesionalams, tiek mėgėjams.

Ledų karalius – purus vanilinis plombyras

Jei norite pasigaminti gardžius ledus, tačiau negalite tam skirti daug laiko – pradėkite nuo klasikinio plombyro recepto. Jis yra universalus, nes kiekvienas gali pasiskaninti ledus norimu saldžiu užpilu, uogiene ar šviežiais vaisiais. Taip pat jie puikiai tiks šalia vaisių pyrago ar pertepti sausainius saldžiam sumuštiniui.

„Pirmiausia atšaldykite indą, kuriame pilsite ledų masę. Rinkitės platesnį, bet nelabai gilų ir jame suplakite 2 puodelius riebios ir 2 puodelius pusiau riebios grietinėlės su puodeliu cukraus ir 2 šaukšteliais vanilės ekstrakto. Gautą masę supilkite į atšalusį indą ir palikite šaldiklyje 20 – 30 minučių, kol plakinys pradės stingti. Vėliau, naudodamiesi elektriniu plaktuvu, masę vėl išplakite. Kartokite šį procesą, kol ledai visiškai sustings“, – pasakoja Aistė Rasmussen.

Labiau įgudę virtuvės virtuozai gali pasigaminti ledus su kiaušiniais. „Išplakite 3 kiaušinius, tada įpilkite pusę puodelio cukraus, puodelį pieno ir šaukštelį vanilės. Atskirai iki standumo išplakite puodelį riebios grietinėlės ir ją sukrėskite į paliktą kiaušinių masę. Pusvalandžiui palikite šaldiklyje, o tada vėl gerai išplakite masę plaktuvu – tai būtina procedūra puriems ledams pagaminti“, – sako maisto ekspertė.

Šokoladiniai ledai su šokolado gabaliukais

Norint pasigaminti skanius šokoladinius ledus svarbiausia pasirinkti kokybišką juodą šokoladą. Patariama rinktis turintį daugiau nei 70 proc. kavos pupelių, tačiau vietoje jo galite drąsiai rinktis ir kakavos miltelius.

„Pirmiausia pakaitinkite 500 ml riebios grietinėlės ir sudėkite pusę plytelės kapoto šokolado. Masei atvėsus, įpilkite skardinę saldaus kondensuoto pieno ir likusią dalį kapoto šokolado gabaliukų. Gerai išmaišę ledų masę palikite nakčiai šaldiklyje. Jei norite dar labiau nustebinti smaližius, įmaišykite kapotų riešutų ar rome mirkytų razinų – suaugusiems saldumynų mėgėjams“, – pasakoja A. Rasmussen.

Gaivinantis žaliųjų citrinų šerbetas

Atsigaivinti vasaros karštyje padės šerbeto ledai. Jie gaivesni ir turi mažiau kalorijų, tad tiks sveikesnį gyvenimo būdą propaguojantiems žmonėms. Žalioji citrina turi natūralaus saldumo, tad ledai nebus labai rūgštūs.

„Ant karštos ugnies puode sumaišykite puodelį vandens, puodelį cukraus ir puodelį šviežiai spaustų žaliosios citrinos sulčių. Neperkaitinkite masės, o kai cukrus ištirps sumažinkite ugnį ir uždenkite puodą. Taip pavirinkite 3 minutes ir palikite masę atvėsti. Įtarkuokite plonąją žievelės dalį ir išmaišę dėkite skystį šaldyti. Geriausia naudoti ledų gaminimo aparatą arba kas pusvalandį masę išplakti su plaktuvu“, – gaivių ledų receptu dalijasi maisto ekspertė.

Greitas uogų šerbetas

Kai norisi atsigaivinti, dažnai nebelieka laiko gaminti ledus ir laukti kol jie sustings, tad šis receptas patiks patiems nekantriausiems. Svarbiausia – šaldiklyje turėti užšaldytų uogų ir keletą bananų gabalėlių.

„Į elektrinį maišytuvą sudėkite įvairias šaldytas uogas: avietes, gervuoges, mėlynes, vyšnias be kauliukų, žemuoges, nedideles braškes ir banano gabalėlius, kurie pasaldins. Venkite serbentų, spanguolių ar agrastų arba įmaišykite juos kartu su smulkiu, greitai tirpstančiu cukrumi. Į masę įpilkite šiek tiek lieso pieno, geriausia – migdolų arba kokosų. Pienas sujungs skirtingas uogas ir bananus, tad masė bus vientisa ir lengviau kabinama šaukštu. Tokį ledų mišinį reikia iškart serviruoti ir juo mėgautis“, – patarimais dalijasi A. Rasmussen.

Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Facebook