Kas iš tiesų yra maisto papildai? Kodėl, kada ir kaip teisingai juos reikėtų vartoti? Pastaruoju metu apie maisto papildus kalbama daug ir labai įvairiais aspektais. Vieni juos maišo su žemėmis,…
Skaityti visąKategorija: Vitaminai ir mineralai
Ką sužinome iš maisto papildo etiketės
šešios priežastys, kodėl verta skaityti maisto papildų etiketes. Valstybinė visuomenės sveikatos priežiūros tarnyba prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VVSPT) pataria: jei norite, kad maisto papildas patenkintų Jūsų lūkesčius, visų pirma turite…
Skaityti visąDidžiausias vitamino C šaltinis – malpigija
Malpigija (angl. – acerola) tropinių kraštų augalas, kuriuo mitybos specialistai domisi dėl ypatingos jo sudėties. Pasak gydytojos-dietologės dr. Editos Gavelienės 100 g šių vaisių gali būti 1500-4000 mg vitamino C,…
Skaityti visąAr pakanka vitaminų?
Sausėjanti oda, lūžinėjantys plaukų galiukai, susilpnėjusi imuninė sistema reiškia, kad išseko vitaminų atsargos. Reikėtų rinktis šviežias daržoves ir vaisius, taip pat praturtinti savo mitybą žuvies produktais ir kt. Pilnavertė mityba,…
Skaityti visąRekomenduojamos vitaminų ir mineralų paros normos
Teisės aktais nustatytos rekomenduojamos vitaminų ir mineralų paros normos
Skaityti visąMagnis – sveikatos raktas
Daug svarbių kūno funkcijų reguliuoja fermentai, kuriems yra būtinas magnis. Mūsų organizmas pats pagaminti magnio negali. Todėl užtektinai jo turime gauti su maistu. Kiek magnio mums reikia? Vidutinė magnio dienos…
Skaityti visąMaisto produktai, turintys daug magnio
Maisto produktai, turintys daug magnio (nurodoma mg/100 g)
Skaityti visąOmega-3 rūgštys būtinos nuo kūdikystės
Žuvų taukai – natūralus vitaminų A ir D šaltinis. Vitaminas D būtinas kalciui įsisavinti, kaulams ir dantims. Vitamino A reikia akims, odai ir gleivinei, jis veikia kaip antioksidantas. Taip pat…
Skaityti visą