Daug svarbių kūno funkcijų reguliuoja fermentai, kuriems yra būtinas magnis. Mūsų organizmas pats pagaminti magnio negali. Todėl užtektinai jo turime gauti su maistu. Kiek magnio mums reikia? Vidutinė magnio dienos…
Skaityti visąKategorija: Sveikata
Maisto produktai, turintys daug magnio
Maisto produktai, turintys daug magnio (nurodoma mg/100 g)
Skaityti visąOmega-3 rūgštys būtinos nuo kūdikystės
Žuvų taukai – natūralus vitaminų A ir D šaltinis. Vitaminas D būtinas kalciui įsisavinti, kaulams ir dantims. Vitamino A reikia akims, odai ir gleivinei, jis veikia kaip antioksidantas. Taip pat…
Skaityti visąKokį vandenį gerti?
Nuolat girdime specialistų patarimus gerti kuo daugiau vandens, kadangi šis gyvybės šaltinis turi įtakos mūsų puikiai savijautai, gerai nuotaikai, sveikatai bei grožiui. Dietologai tvirtina, kad žmogaus organizmui vandens reikia suvartoti…
Skaityti visąRepelentai: kaip pasirinkti ir naudoti
Šiltasis metų laikotarpis ir didžiausius namisėdas „ištraukia“ į gamtą. Deja, ramiai pavakaroti neleidžia geliantys uodai, o įsisiurbusi erkė gali apkrėsti pavojingomis ligomis: erkiniu encefalitu, Laimo liga ir kitomis. Vienas iš…
Skaityti visąGripo viruso galima išvengti
Kasmet medicinos atstovai primena, kaip tinkamai pasirūpinti sveikata, norint išvengti virusinių ligų ir peršalimų. Patarimais, kaip atpažinti gripą ir jį gydyti, pasidalino vaistinės „Camelia“ vaistininkė Jurga Juknevičienė. Peršalus nereikėtų išsigąsti:…
Skaityti visą