Baltymų pusiausvyra Baltymų kokybę lemia aminorūgščių pusiausvyra. Nors egzistuoja 23 aminorūgštys, kurias organizmas gali naudoti kaip statybinę medžiagą sukurti bet ką, pradedant neuromediatoriais ir baigiant raumenų ląstelėmis, tik aštuonios aminorūgštys…
Skaityti visąŽyma: apie sveiką mitybą
Nemokamos paskaitos apie sveikatą mamai ir tėčiui
Vilniaus visuomenės sveikatos biuras kviečia vilniečius į nemokamas paskaitas ir mankštas. Mamas ir tėvelius kviečiame į būsimų ir esamų tėvelių mokyklėlę ,,Kad gimęs vaikelis ir mamytė būtų mamytė!”. Čia vyks…
Skaityti visąKą valgo mokinukas
Kas dešimtas mokinys nežino, kodėl reikia valgyti ir gerti. Tokia statistika paaiškėjo po 6 – 7 klasių mokinių mitybos įpročių ir fizinio aktyvumo įgūdžių tyrimo, kurį inicijavo projektas „Sveikatiada“, atliko…
Skaityti visą