Transriebalai, hidrinti riebalai – ką reiškia šie užrašai maisto produktų etiketėse, kokie tai riebalai? Kaip juos atpažinti? Kur daugiausia nepageidaujamų riebalų Dažniausiai transriebalų yra maisto produktuose su iš dalies hidrintais…
Skaityti visąŽyma: sotieji riebalai
Pirmasis mėsos patiekalas kūdikiui
Mėsa – pagrindinis baltymų ir daugelio kitų mažylio augimui būtinų medžiagų šaltinis. Tai nepakeičiamas maisto produktas kūdikiams ir vaikams. Kada gi mėsą galima įtraukti į kūdikio meniu ir nuo kokios…
Skaityti visąMaistas imunitetui – su kiekvienu šaukštu
Šaltasis metų periodas – vaiko sveikatos išbandymo metas. Juk mažieji labiausiai imlūs įvairioms sezono ligoms. Šiuo metu mamoms ir tėčiams neduoda ramybės galvosūkis – ką daryti, kad mažylis, taip pat…
Skaityti visąMamos virtuvė: riebalai – jų energinė ir maistinė vertė
Su maistu gaunami riebalai yra svarbus energijos šaltinis. Suskaidžius 1 g angliavandenių ar baltymų išsiskiria 4 kcal energijos, o suskaidžius tokį patį kiekį riebalų – net 9 kcal. Nacionalinio maisto…
Skaityti visą