Grilio sezonu dažnai renkamasi prekybos centruose siūloma marinuota mėsa. Kaip išsirinkti, kad būtų ne tik skanu, bet ir sveika, taip pat – nepriaugtumėte papildomų kilogramų? Maisto technologė Raminta Bogušienė sako,…
Skaityti visąŽyma: riebalai
Kaip išvengti kenksmingų riebalų?
Transriebalai, hidrinti riebalai – ką reiškia šie užrašai maisto produktų etiketėse, kokie tai riebalai? Kaip juos atpažinti? Kur daugiausia nepageidaujamų riebalų Dažniausiai transriebalų yra maisto produktuose su iš dalies hidrintais…
Skaityti visąSveika mityba – pagal individualius poreikius
Posakis „kas tinka kiekvienam – netinka niekam“ taikytinas ir mitybai. Kiekvienas žmogus individualus. Jei nuslopinsime įgimtą vaiko alkio ir saiko jausmą, versdami suvalgyti viską, kas lėkštėje, valgyti net tada, kai…
Skaityti visąMaistas ir vitaminai – pavasariui be ligų
Pavasarį, nepaisant vis gražėjančios gamtos ir dažniau pradžiuginančios saulės, vaikų, kaip ir suaugusiųjų, sveikata prastėja. Labiausiai silpnina skurdžios vitaminų ir mineralų atsargos nuo rudens išlaikytuose vaisiuose ir daržovėse. Silpstant organizmui…
Skaityti visąNauja grožio medicinos procedūra – dailioms kūno formoms
Riebalų sankaupos juosmens ar pilvo srityje – aktuali problema ne tik apkūnioms moterims. Papildomų riebalų atsiranda ir neturinčioms antsvorio įvairaus amžiaus merginoms ir moterims, o sumažinti kūno apimtis šiose vietose…
Skaityti visąSveika mityba geram virškinimui
Pavalgius apsunko skrandis, tempia žarnyną, išsipūtęs ir gurgia pilvas. Susirūpink, vadinasi, skrandis priešinasi tam, ką ir kaip valgai. Užkandžiaujame traškučiais, dideliais kąsniais šlamščiame greito maisto sumuštinius. Žinome, kad jokios naudos…
Skaityti visąŽurnalas „Mama ir vaikas” 2013 m. ruduo
Mamų istorijos: Diabetas nesutrukdė susilaukti vaikų. Rudens ligos: Peršalimų ruduo. Vaikui pavojingas sausas kosulys. Kaip padėti laringitu sergančiam mažyliui. Būkime sveikučiai: Žuvų taukai – sveikam vaiko augimui. Kodėl pučia pilvuką. …
Skaityti visąMamos virtuvė: riebalai – jų energinė ir maistinė vertė
Su maistu gaunami riebalai yra svarbus energijos šaltinis. Suskaidžius 1 g angliavandenių ar baltymų išsiskiria 4 kcal energijos, o suskaidžius tokį patį kiekį riebalų – net 9 kcal. Nacionalinio maisto…
Skaityti visą