Nerūpestingą vasarą pakeitus darbingam rudeniui, kad nepritrūktume jėgų, susirūpiname organizmo stiprinimu. O jas sekina saulės stoka, mažesnis judrumas, taip pat sulėtėjusi medžiagų apykaita – organizmas taupo energiją, kaupia kalorijas, kad…
Skaityti visąKategorija: Mityba
Naminių ledų receptai – per penkias minutes
Ledai neišvengiamai asocijuojasi su vasara, juk įšilus orams norime lengvesnių bei gaivesnių desertų. Garuojančius kepinius dažniausiai iškeičiame į naminių ledų desertus. Prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen pasidalijo keliais…
Skaityti visąKą valgyti mamai žindyvei?
Kūdikį krūtimi maitinanti mama – irgi žmogus, kuriam ne tik norisi, bet ir reikia vitaminų ir skanumynų. Aišku, sveikos mitybos ir produktų suderinamumo principai galioja visiems. Viską, ko širdis geidžia…
Skaityti visąKaip išsirinkti mėsą turguje?
Ieškodami kokybiškesnės ir įvairesnės mėsos dažnas užsukame į turgų. Turguje randame įvairios mėsos –atvežtos iš Lenkijos, iš Lietuvos paukštynų, nedidelių ekologinių ūkių. Čia sulaukiame ir patarimų, kaip tinkamai laikyti mėsą…
Skaityti visą4 pusryčių receptai – su vitaminų užtaisu
Pusryčiai svarbūs mūsų savijautai visą dieną, todėl iš ryto reikia valgyti maistingus, sočius patiekalus, kurie suteikia daug energijos. Deja, rytinis patiekalas, kuriame netrūksta vitaminų, dažnai tampa iššūkiu, nes įprasta manyti,…
Skaityti visąVitaminai – kokių ir kiek reikia?
Vitaminai svarbūs visais metų periodais, o šaltuoju – ypatingai, nes senokai nuskintose daržovėse ir vaisiuose jų gerokai mažiau. Be to, padažnėjusių ligų periodu reikia būtinai apsirūpinti tais vitaminais, kurie padeda…
Skaityti visąBulvių košė – kaip atskiras patiekalas
Bliuzas Nr. 4 Bulvių košė Kažkada seniai, gūdžiais 2004 metais, kai gyvenau JAV Teksaso valstijoje ir dar beveik nieko nemokėjau gaminti, prisireikė man išsivirti bulvių. Na, tą juk visi moka,…
Skaityti visąKaip neapsigauti perkant keptuvę?
Keptuvės Kaip atrodo keptuvė, visi daugiau ar mažiau įsivaizduoja, tačiau kai ateina laikas prekybos centre išsirinkti vieną iš tuzinų skirtingų keptuvių ir dar nelabai žinant, kuo jos skiriasi viena nuo…
Skaityti visąNomedos Marčėnaitės varškėčiai ir šokoladinis desertas
Menininkės Nomedos Marčėnaitės svajonių pusryčių vieta – kaimo terasa su vaizdu į sodą. Tiesa, ji priduria, kad ši svajonė jau išsipildė, o ir šiaip ji nelinkusi svajoti, mat viskas, kas…
Skaityti visąŠeštadienio receptai kulinarinės laidos studijoje
Televizijos žiūrovams puikiai pažįstama „TV Pagalbos“ gelbėtoja, dainininkė, įvairių projektų vedėja Gerda Stiklickienė, paklausta apie savo įprastą dienos pradžią, kalba su šypsena. Rytais pirma ją aplankanti mintis yra ne apie…
Skaityti visąGydytojai sunerimę dėl 1-3 metų vaikų mitybos
Gydytojai teigia, kad 1-3 metų vaikai maitinami netinkamai, o tokie įpročiai grėsmingi jų sveikatai ir vystymuisi. Mažųjų maiste per daug riebalų, baltymų, cukraus, jie nepakankamai juda, todėl gresia nutukimo pavojus.…
Skaityti visąKokį vandenį geria vaikas?
Vanduo yra vienas pagrindinių geros sveikatos šaltinių. Grynas vanduo – ne sultys ar saldūs gėrimai su dirbtiniais saldikliais, dažikliais ir konservantais, kurių nereikia nei suaugusiajam, nei vaikui. Vaiko vandens poreikis,…
Skaityti visąVitaminai – vaiko galia prieš virusus
Šaltuoju metų periodu, kai aplinkui siaučia infekcijos, vaiko organizmui reikia ypatingos apsaugos. Bene daugiausiai imunitetas priklauso nuo mitybos ir vitaminų bei kitų vaikui augti būtinų medžiagų. Jeigu vitaminų ir mineralų…
Skaityti visąSveikas Velykų stalas
Artėjant vienai seniausių lietuvių tradicinių švenčių šv. Velykoms sukame galvą, kokiais patiekalais nustebinti artimuosius. Į savo meniu įsileisime gurmaniškų valgių, bet nesinori pamiršti ir tradicinių šventinių patiekalų. Kaip per Velykas…
Skaityti visąKalėdų tradicijas kuriame pačios
Šeima, susėdusi prie Kūčių stalo laikosi savų iš kartos į kartą perduodamų tradicijų: vieni laužo kalėdaitį ir dalijasi juo su artimaisiais, kiti – iš kalėdaičio paveikslėlio bando nuspėti būsimus metus.…
Skaityti visą